Who is human?

"People asked me to stay in their lives."
"What have you done?"
"I have left."
"Why?"
"Because I wanted."
"Why?"
"Because they would surely hurt me. I had to leave. I was scared."

Chcela som to napísať inam. Rozpísaný článok? Neviem. Tak možno skončí aj tento. Opíšem ten "imaginárny" rozhovor do zberníku momentov a odídem.
Polemizujem nad ľuďmi. Nad tým aký sú. A prečo sú takí akí sú a viete čo? Je ťažké premýšľať nad ľuďmi. *By the way, na chvíľu som sa zahľadela na svoju sviečku a jej plameň kašle ako tuberák* Stále sa pýtam sama seba, prečo mi robí taký problém postaviť sa, vyjsť z izby a ísť medzi ľudí. Možno porozprávať sa s rodičmi, alebo starými rodičmi, bratom... a viete čo? Ono sa stačilo pozrieť na mňa: ako ľahko prezradím tajomstvá, ako ľahko podľahnem svetu, ako ľahko sa znovu vrátim k závislostiam, ako jednoducho sa nechám utopiť v mori zabudnutia. Viete, som hnusný človek. V skutočnosti som odporná. Nie vždy. Iba v istom momente. V momente, keď sa dostanete dovnútra. Možno je to normálne, že ma to tak dusí - neprirodzené a nepríjemné. Nechcem aby ľudia o mne vedeli veľa, ale nedokážem to v sebe udržať a tak to rozdávam viacerým a každému čosi iné. A tak o mne nikto nebude vedieť všetko *až na Dievčatko na horizonte, ale tá sa nikdy nestretne s Hérosom a nepovie mu, že ma desí a že mi na ňom záleží a nestretne sa s Princess a rovnako jej nepovie, že ma desí ako sa ku mne snaží dostať a že vlastne nechcem aby sa snažila tak strašne byť mojou priateľkou*. A predpokladám, že to nespravíte ani vy, pretože nemáte najmenšieho poňatia kto som *dúfam* a neviete kto je Héros, kto je Princess, kto je M či Fotka. Komu prináleží prezývka Gesti či Zlodej.
Takže akí sú teda ľudia? Dívam sa na ich tváre denne. Dnes som ich tiež videla plno a plno z nich mi venovalo príliš veľa pozornosti, keď som sa po celom obchodnom centre vláčila s vrecúškom plným rybičiek. Ďalej mi venovali pozornosť, keď som sa snažila usušiť svoje topánky a otriasť z nich sneh. Príliš veľa nepríjemnej pozornosti. A to je jedna ľudská vlastnosť - ich domýšľavosť a zvedavosť. Každý je trochu zvedavý a každý je trochu domýšľavý. Každý je trochu sebec, trochu egoista, každý je trošičku láskavý a každý trochu zaujatý na niečo svoje.
Potom sú rôzne druhy ľudí - pragmatici *to je tak, keď sa naučíte nové slovo, haha*, skeptici, patetickí ľudia, leniví, vorkoholici... toľko druhov ľudí. Vraj sa o človeku najviac dozviete v prvých piatich sekundách *s čím ja nesúhlasím*, čo ho stretnete. Nemyslím si. Ten pán v obchode, s ktorým sme sa babrali asi polhodiny, kým neprišla pani a nepovedala, že to číslo je správne, len je na záručnom liste rozdelené na polovičky a tak to robia... no o tom pánovi som vlastne nič nezistila. Ani o tej predávajúcej pani v obchode.
Vraví sa, že každý človek je iný. Ja s tým tam celkom znovu nesúhlasím. Ale toto je znovu ohraná téma, o ktorej mnoho ľudí hovorí - všetci kopírujú, všetci sú rovnakí. To slovo "všetci" by som vyčiarkla, ale mnoho ľudí je rovnakých. Už skupiny deciek, ktoré som videla v lete v auparku to dosvedčujú. Obdivujem ľudí, ktorí mi hneď pri prvom pohľade dajú vedieť, že sú odlišní. Ja som to stále nedokázala. Vidím im to na tvárach, na ich odvážnych pohyboch, skúsenom úsmeve a mdlých vráskach. Čo z takých ľudí, akými sme my? Sedíme na počítači, na facebooku... presne ako ostatní. Tvoríme si instagram, weheartit, pinterest, píšeme blogy. Čo je na tomto blogu originálne?
Shit. Vlastne vôbec nič. Všetko čo tu je ma zniekadiaľ svoju hlavnú myšlienku. Aj takýchto článkov je plno a ja znovu nechcem vydávať dlhý článok plný mojich myšlienok.
A tak vravím: salut!

Napísala včera o 20:43, madam The Breand s unaveným pohľadom, tvoriac predsavzatia.

Komentáre

  1. Někdo je hodně domýšlivý a skoro nikdo není moc laskavý. :D
    Originální nejsme, to bychom museli žít v jiné dimenzi, mělo by stačit, že nás baví komentovat naše výlevy. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podobný článok som už dlho nečítala. Našťastie som sa nad podobnými vecami posledné dni zamýšľala pomerne často, takže skoro všetkému úplne rozumiem. Tiež neviem udržať žiadne tajomstvo. Teda aspoň pred ľuďmi, na ktorých mi záleží, alebo s ktorými sa často stretávam. Nedokážem im určité veci nepovedať, napríklad nejaké záležitosti, ktoré mali "zostať v rodine". Úprimne ale nemám pocit, ako keby som ich vyzradila, pretože tým ľuďom 100% verím. Súhlasím s tým, že na človeka si nemôžeš spraviť názor za prvých 5 sekúnd. Respektíve, môžeš, ale aj tak sa ti potom milión krát zmení, ako ich začneš spoznávať. Každý človek je tak trochu odlišný, ale je pravda, že dosť ľudí je neoriginálnych. Áno, aj vrátane nás - blogerov. :D Niekedy rozmýšľam nad tým, či má blog vôbec nejakú pointu. Vždy dojdem k záveru, že nie, ale aj tak si nemôžem pomôcť, zbožňujem čítať takéto články a sama sa rozpisovať. Aj keď mi je jasné, že s tým raz prestanem a všetko toto už nebude existovať. Trošku ma to desí. Mám v poslednom čase takú divnú náladu. Moje emocionálne výlevy ani nedávajú zmysel :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nemá snad ani cenu přemýšlet nad lidmi. Každý je jiný a nikdy nenajdeš nikoho, kdo by ti na sto procent rozuměl. Jsou (jsme) nevyzpytatelní. Zároveň jsme stejní, úplně stejní, jsme jako jeden.
    O lidech se nejvíc dozvíš, když se dostanou do nějaké situace, která není úplně normální. V tu chvíli se z klidného člověka stane nervák a z někoho, komu bys nikdy nesvěřila nic svého, se stane člověk, kterému absolutně věříš.
    Je strašně těžké být jiný. Co je to vlastně jiný? Pár lidí si řekne, že jsou jiní, a pak jsou stejní. Možná že to ani nejde.


    Počítač a sociální sítě jsou zlo. Ale zároveň je na nich něco skvělého. Ale jsou to opravdoví požírači času. Ale jakmile jeden den nezapneš počítač, další den to půjde snáz a pak zase snáz. A zjistíš, kolik máš na všechno času.
    Hrát na dva nástroje je drahé, to jo, ale když to potom umíš a neděláš to jen tak, vyplatí se to.
    Znám to. Taky docela nerada hraju něco pořád dokola. Ale prostě se tomu nedá vyhnout. Leda hrát velkou spoustu skladeb.
    Taky jsem se dlouho neozvala, vlastně tomu teď předejdu tak, že si tvůj blog uložím, jinak na to totiž moc nemyslím.
    Tobě přeju taky co nejšťastnější rok. :)
    A děkuju, děkuju. Jsi strašně hodná. Já to tady mám taky ráda - vždycky, když sem jednou za měsíc přijdu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Comment me

Obľúbené príspevky